Kliknite na logo in si izračunajte svoj limit za obročno odplačevanje   

x

Kako opremiti dnevno sobo

Pogled s hodnika na popolnoma prazno dnevno sobo v novem stanovanju ali hiši je lahko prav zastrašujoč. Ogromna izbira pohištva, dodatkov in dekoracije pa vam zagotovo ne olajšuje odločitve kako zapolniti ta ogromen prazen prostor. Potem so tu še različni okusi in estetika, vsak si želi nekaj drugega, nekaj drugačnega, da bi se v svojem bivalnem prostoru počutil res doma. Z različnimi prostorskimi omejitvami vsaka dnevna soba sprejme nekolikanj drugačno pohištvo, kot katera druga. 
Kako opremiti dnevno sobo
Vendarle pa obstajajo nekatere ključne komponente, ki jih lahko vključimo v skoraj vsako dnevno sobo. Od samega pohištva, do možnosti za zabavo, dodatkov in okraskov. Tale kratek spisek bistvenih reči vam bo zagotovo v pomoč pri odločitvi, kaj si želite in česa ne marate v svojem novo opremljenem domu.

Za dnevno sobo izberimo ustrezno pohištvo

Daleč najpomembnejša kategorija pri opremi dnevne sobe je pohištvo. Pogosto je le-to prva stvar, ki jo opazimo, ko vkorakamo v prostor, saj zavzema njegov največji del. Medtem, ko se lahko odločite za različne postavitve posameznih kosov, obstajajo nekateri elementi, ki so neizogibni pri opremi dnevne sobe.

Sedežna garnitura

Sedežna garnitura je po vsej verjetnosti najpomembnejši kos pohištva vsake dnevne sobe. Kavči in zofe bodo najbrž največji in najdražji kosi, ki jih boste kupili. Vsi se zavedamo kako pomembno je udobje, kjer lahko spočijemo svoja telesa in um po dolgem delovnem dnevu. Zato ni čudno, da se vse v prostoru vrti okoli sedežne garniture. Ko se odločimo za zofo v dnevni sobi, določimo tako proračun, ki je za nas še sprejemljiv, kot stil, ki ga želimo v tem prostoru.

Prva stvar, na katero smo pri izbiri zofe pozorni, je njena uporabnost. Odgovoriti si morate na vprašanja kot so: Če imate veliko družino, bo za vas najbrž najbolj primerna sestavljiva sedežna. Če pa ste samski ali par, ki živi v manjšem stanovanju, se boste odločili za manjši, masiven kos pohištva. Družine z otroci in hišnimi ljubljenčki bodo posebej pozorne, ko se bodo odločale o oblazinjenju. Različna oblazinjenja zahtevajo različno vzdrževanje in nego. Vsekakor našim strokovnjakom v MPLUS2000 zaupajte čim več podrobnosti, ki vas bodo pripeljale do optimalnega materiala glede na vaše konkretne potrebe in družinske člane.

Zdaj, ko ste z obliko zadovoljili uporabnosti vaše sedežne garniture, razmislite o stilu, ki prevladuje v vašem domu. Večino zof zadržimo pet do deset let, zato se odločite dolgoročno in ne podležite trenutnim trendom.

Kavč, ki ga boste izbrali, bo narekoval tudi stil in uporabnost preostanka dnevne sobe. Zato si le vzemite čas, poklepetajte s strokovnjakom in se odločite.

In še najpomembnejši nasvet za ljudi, ki kupujejo novo sedežno garnituro: Preizkusite jo!!! Če se ne stopite v blazinah, na za vas ravno pravi način, to morda le ni kavč za vas. 

Klubska mizica

Klubska mizica je naslednji večji kos pohištva, ki se mora lepo dopolnjevati z izbrano sedežno. Večina ljudi jih obožuje, saj zagotavljajo odlično podlago za očala, revije, daljinske upravljalce in podobno. Nekateri pa se raje odločajo za bolj odprt prostor in izberejo stranske mizice. Vsekakor gre za stvar posameznika, vendar pa klubska mizica, po našem mnenju, lepo zaokroži dnevno sobo v celoto.

Klubske mizice so različnih oblik in upoštevati boste morali svojo sedežno garnituro in velikost sobe, ko se boste o tem odločali. Velike, dolge zofe običajno zahtevajo dolge ovalne ali pravokotne mizice, medtem ko se moderne ali kotne garniture čudovito združijo s kvadratnimi ali okroglimi. Okrogla klubska mizica bo tudi omehčala sobo z veliko ostrimi, ravnimi linijami.  

Višina mizice bistveno vpliva na njen izbor. Če je le-ta previsoka ali prenizka, se morda ne bo najbolje “zlila” z izbrano sedežno, in tako ustvarila uporabno in stilsko neskladje. Da bo vaša izbira kar najbolj varna, si izberite mizico iste višine kot je zofa, ali le kanček višjo. Za bolj ležeren občutek pa poskusite takšno, ki je drobec nižja.   

Pri izbiri materiala sta najpomembnejša uporabnost in stil. Če imate majhne otroke, se boste morda želeli izogniti steklu. Izberite material, ki ne le da se odlično dopolnjuje z ostalimi kosi pohištva v dnevni sobi, ampak je smiselna izbira tudi glede uporabnosti. 

Ravno smo izbrali dva glavna kosa pohištva za popolno dnevno sobo. Strokovno podkovano osebje MPLUS2000 vam bo z veseljem svetovalo še kakšne fotelje, stole, dodatke in rastline izbrati, da bo celoten prostor dobil tisti posebni pridih, ki mu boste lahko rekli dom.
NAZAJ
Preberite tudi
Sanjska kuhinja

Sanjska kuhinja

Nikakor ne gre pozabiti, da se mora ujemati z že obstoječimi kuhinjskimi pripomočki in že izbranim dekorjem.

Z  izbranimi dodatki do popolne dnevne sobe

Z izbranimi dodatki do popolne dnevne sobe

Pohištvo, ki bo dnevni sobi dalo tisto piko na i, ki bo le vaša

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing izdelava spletne strani in spletne trgovine) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×